ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
milkyway
  • Home
  • Blog
  • Joomla!
  • Dvoufázové ověřování (2FA) Google Authenticator v Joomla!
Dvoufázové ověřování (2FA) Google Authenticator v Joomla!

Dvoufázové ověřování (2FA) Google Authenticator v Joomla!

Google Authenticator je bezplatná mobilní aplikace pro vícefázové ověřování (2FA) vyvinutá společností Google ke zlepšení zabezpečení on-line účtů a služeb.

Aplikace generuje jednorázová hesla s časově omezeným použitím (OTP), která je potřeba zadat společně s uživatelským jménem i heslem při přihlášování ke svému účtu. Google Authenticator umožňuje uživatelům přidat ke svému účtu další, druhý faktor ověření, a tím zvyšují bezpečnost svého účtu.

Výhodou Google Authenticatoru je jeho široká podpora mnoha online službami, včetně služeb Googlu samotných. Jedná se o jednoduchý a efektivní nástroj pro zlepšení bezpečnosti.

Nastavení 2FA ověření pro účet v Joomla!

Naleznete:
Uživatelé -> Spravovat

Zvolíme uživatele, u kterého budeme chtít provést nastavení 2FA autentizace. V detailu uživatele se přesuneme na záložku "Vícefázové ověřování" a pomocí tlačítka "Přidat nové" u ověřvacího kódu otevřeme jednoduchý formulář pro aktivaci.

V této fázi nám stačí pomocí mobilní aplikace Google Authenticator naskenovat QR kód a do políčka s názvem "Zadejte šestimístný ověřovací kód" vložíme kód, který generuje mobilní aplikace.

Pokud nám nejde naskenovat QR kód, je nutné v aplikaci Google Authenticator zadat klíč manuálně. Tento klíč je dostupný nad QR kódem, který generuje Joomla!.

Související články